Samenwerking PlantCreations en Growing Concepts

PlantCreations en Growing Concepts introduceren samenwerking tijdens huisbeurs.

Waar PlantCreations zich met een breed aanbod van plantarrangementen richt op Nederlandse tuincentra en via de groothandel exporteurs op bloemisten en tuincentra in het buitenland, richt het jonge bedrijf Growing Concepts zich online op de consument met een uitgebreid aanbod hoogwaardige en verrassende groene interieurconcepten.

Door de samenwerking gaat PlantCreations de plantconcepten van Growing Concepts offline verkopen en bereikbaar maken voor tuincentra en bloemisten én zal Growing Concepts een aantal plantarrangementen van PlantCreations online in de markt brengen onder hun eigen label. Een voorbeeld is het populaire ‘indoor gardening’ waarbij de consument zelf plantjes kweekt maar niet alles zelf hoeft te doen. Dit betreft arrangementen met verschillende ‘kleine’ planten, die je ziet groeien en bloeien. PlantCreations maakt dit toegankelijker door het volledige assortiment van Growing Concepts aan te gaan bieden.

Ton Kleijberg, directeur PlantCreations: “Wij zijn heel enthousiast over de samenwerking met Growing Concepts. Als offline bedrijf is het belangrijk om de connectie met online aan te gaan. Beide bedrijven vullen elkaar perfect aan en wij kijken er naar uit om de concepten offline te gaan verkopen en zo bereikbaar te maken voor tuincentra en bloemisten zonder concurrenten van elkaar te worden.”

Bij zowel PlantCreations als Growing Concepts staat duurzaamheid voorop. Beide hebben uiteraard een MPS certificering en de natuur speelt een hoofdrol in de producten. Alle arrangementen worden met zorg gemaakt en er wordt gewerkt met natuurlijke materialen. Ook in de bedrijfsprocessen van beide bedrijven wordt uitdrukkelijk gekozen voor duurzaamheid.

Tijdens The Green+ Venture 2021’, de gezamenlijke ‘huisbeurs’ van 7 toonaangevende bedrijven, zijn de concepten van Growing Concepts al te zien bij PlantCreations. De beurs is van 15 t/m 28 februari 2021 en aanmelden kan via: verkoop@plantcreations.nl.

Klik hier voor meer informatie over  Growing Concepts.

Bijlage beeld:
Ton Kleijberg, directeur PlantCreations – Martin Jole, verkoper Growing Concepts – Kevin van Willigenburg, directeur Growing Concepts