Florimark GTP certificering voor PlantCreations

Met de certificering van PlantCreations, leverancier van plantenarrangementen en gemengde kamerplanten, wordt voldaan aan de huidige kwaliteits-, milieu- en sociale eisen van de sierteelt sector.

Naast traceerbaarheid van de producten wordt door PlantCreations met het MPS Florimark Good Trade Practice certificaat ook voldaan aan de regels op het gebied van kwaliteit, milieu en personeel. De processen bij PlantCreations zijn onlangs zorgvuldig geanalyseerd en worden er diverse maatregelen genomen om nog duurzamer te kunnen produceren. Zoals bijvoorbeeld het aanleveren van de planten door de kwekers in meermalig fust en het verpakken van de arrangementen en gemengde kamerplanten in FSC-karton.

Ton Kleijberg, directeur PlantCreations: “Wij zijn natuurlijk enorm trots op de behaalde Florimark GTP certificering. Een direct resultaat van onze lange termijnvisie, waarin wij een hoogwaardig, eigentijds assortiment willen leveren met het accent op luxe en duurzame plantenarrangementen. Ook voor onze klanten is dit certificaat belangrijk en zij hebben nu de zekerheid dat zij een duurzamer product inkopen.”

In de bedrijfsvoering van PlantCreations ligt de focus op duurzaam produceren voor het midden- en hogere segment.